You are currently viewing Vad är priset för besiktning av hus vid försäljning?

Vad är priset för besiktning av hus vid försäljning?

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Blogg
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
powered by Typeform

Vilket pris för besiktning av hus vid försäljning kan du som säljare förvänta dig att betala? I detta blogginlägg ger vi dig svaret på denna fråga och annat som kan vara bra att veta för dig som är på väg att sälja ditt hus eller fastighet.

Varför besiktiga ditt hus vid försäljning?

Innan vi går in på hur mycket en besiktning av ett hus vid försäljning kostar så är det en bra idé att först och främst förstå fördelarna som en besiktning av hus faktiskt ger dig som säljare. 

När du säljer ett hus eller fastighet så har du enligt lag något som kallas upplysningsplikt mot köparen. Detta innebär att du som säljare är tvungen att upplysa köparen om husets fel och brister innan ägarbytet sker. Denna plikt existerar för att förhindra ett omedvetet köp och för att skydda köparen. Eftersom ett husköp är ett så pass stort och viktigt köp så är det därför av stor vikt att köparen har så mycket information om huset som möjligt innan kontraktskrivning. 

Att besiktiga ditt hus vid försäljning skyddar dig även mot eventuella konflikter med köparen längre fram. Konflikter och tvister uppstår ofta om det funnits saker som köparen inte vetat om när husaffären genomförts.

 

Besiktning av hus vid försäljning pris

Priset för besiktning av hus vid försäljning varierar och beror på vilken typ av besiktning du är i behov av, hur stort ditt hus är, var i landet huset finns och vad du vill ha inkluderat i din besiktning av hus. Priset landar dock normalt sätt på någonstans mellan 7000 kr till 15.000 kr.

För dig som säljare av ett hus eller fastighet erbjuder vi på Besiktningsföretaget professionella och noggranna besiktningar till förmånliga priser oavsett var i Sverige du befinner dig. Våra överlåtelsebesiktningar börjar på 8990 kr och kan anpassas för varje behov med våra tilläggstjänster som inkluderar fuktmätning, radonmätning, areamätning och badrumsbesiktning utförd av en våtrumsspecialist. 

Hos oss kan du anpassa din besiktning av hus vid försäljning som du själv önskar och du har möjlighet att lägga till särskilda extratjänster. Kontakta oss redan idag för mer information, om du har några frågor eller om du vill ha en kostnadsfri offert för din besiktning.

Läs mer om våra förmånliga priser för besiktning av hus och vad som ingår i våra olika besiktningspaket. 

 

Fördelar med att anlita oss

Våra besiktningar av hus vid försäljning är oberoende, opartiska och objektiva. Våra erfarna besiktningsmän är bland annat godkända av SBR och har dokumenterad byggnadsteknisk erfarenhet och utmärkt kännedom om vilka förhållanden, brister och fel som kan uppstå i ett hus. 

Våra besiktningsmän har utbildats både som entreprenadsbesiktningsmän och inom konsumenttjänstlagen. Med vår breda kompetens och långa erfarenhet kan du som anlitar oss känna dig trygg med vetskapen om att du går vidare med din försäljning av ditt hus på ett så bra och tryggt sätt som möjligt.

Tack vare våra många års erfarenhet inom byggbranschens olika sidor har vi en unik förmåga att se ditt hus ur ett objektivt perspektiv som ser alla dess sidor. Detta gör det möjligt för oss att se till både köparens och säljarens bästa i vår roll som besiktningsman. 

Genom att anlita oss kan du vara säker på en kvalitativ och noggrann besiktning från erfarna besiktningsmän med stor kunskap. Kontakta oss idag för att få ett uppskattat pris för din besiktning av hus vid försäljning.

Vi hoppas att du fått värde av innehållet i denna artikel och att du nu har en bättre förståelse för vilket pris för besiktning av hus för försäljning som du som säljare kan förvänta dig att betala. 

Lämna ett svar