Husbesiktning & Överlåtelsebesiktning Från Certifierad & Oberoende Besiktningman i Skåne

Besiktningsman Skåne

Så du befinner dig just nu i processen att köpa nytt hus eller sälja en nuvarande fastighet och söker nu efter en certifierad och oberoende besiktningsman i Skåne som kan hjälpa dig med en trygg husaffär. Om så är fallet så har du kommit helt rätt, vi är här för att hjälpa dig med just detta. 

Vi strävar efter att erbjuda dig, oavsett var du bor i Skåne, korrekta och professionella husbesiktningar, överlåtelsebesiktningar, lägenhetsbesiktningar och besiktning av fritidshus till bra priser.

Eftersom vår besiktningsman har en bakgrund inom de flesta av byggbranschens sidor, en omfattande kunskap och en strävan efter att du som väljer att anlita oss ska göra en lysande fastighetsaffär, kan du känna dig trygg med att välja oss som din besiktningsman för hus i Skåne, oavsett om du står som köpare eller säljare.  

powered by Typeform

Vårt mål är en lyckad husaffär för dig

Besiktningsman Skåne

Oavsett om du anlitar oss för en normal besiktning av hus i Skåne eller en överlåtelsebesiktning, strävar vi alltid efter samma sak – att du som väljer att anlita oss som besiktningsman av hus ska ha optimala förutsättningar att kunna fortsätta din fastighetsaffär på bästa sätt. 

Vi förstår hur betydelsefull ett husköp är. För många av oss är det den största investeringen vi någonsin gör och då är det bara naturligt att man vill ha en kunnig och bra besiktningsman i Skåne på sin sida. 

Med varje besiktning vi utför vill vi att du ska bli medveten om allt som är bra att veta innan du tar nästa steg i husaffären. Detta för att du ska kunna ta ett så intelligent och medvetet beslut som möjligt. 

Vi förstår hur viktigt det verkligen är att veta så mycket som möjligt om sitt potentiellt framtida hus innan man köper det och vi har allt för många gånger sett konsekvenserna och hur dyrt det kan bli att upptäcka dessa efter inflyttningstillfället.   

Under många år har vi utfört professionella, opartiska och noggranna besiktningar av hus till vettiga priser åt en stor mängd nöjda kunder i Skåne och andra delar av Sverige. Se vad de som valt att anlita oss har att säga om vår besiktningsman och våra olika besiktningar här eller genom att klicka på knappen nedan. 

Husbesiktning / överlåtelsebesiktning Skåne

Överlåtelsebesiktning Skåne

I stort sätt samtliga hus som säljs idag besiktigas innan ägarebytet genomförs. För dig som Skåning finns det många goda anledningar till varför en överlåtelsebesiktning eller husbesiktning i Skåne kommer gynna dig.  

Innan du köper ett hus behöver du enligt lag på ett utförligt sätt undersöka huset. Detta kallas undersökningsplikt och existerar för att skydda dig mot ett dåligt husköp. En överlåtelsebesiktning eller besiktning av hus är en viktig del i denna plikt i och med att det hjälper dig att upptäcka eventuella fel och brister så tidigt som möjligt under fastighetsaffären.

Även som säljare har du en liknande plikt (upplysningsplikt). Detta är till för att informera köparen om husets fel och brister. Även här är en överlåtelsebesiktning en viktig del för att du ska kunna uppfylla denna plikt på bästa sätt genom att få ett konkret och oberoende utlåtande av en expert på husets nuvarande skick. 

En korrekt och professionellt utförd husbesiktning från en bra besiktningsman i Skåne gynnar dig även på många andra sätt och ger dig stora fördelar, en ökad trygghet för dig och din familj och rättigheter som du kan nyttja under många år efter att husaffären genomförts. Om du skulle upptäcka betydelsefulla brister och fel efter inflyttningstillfället ger en överlåtelsebesiktning dig bättre rättigheter på grund av att du redan när du flyttat in varit fullt medveten om husets dåvarande skick. 

Vad många nya husägare inte vet är att i princip alla hus har fel och brister i varierande utsträckning. En överlåtelsebesiktning eller husbesiktning gör att dessa kan upptäckas tidigt i processen, vilket garanterar att nödvändiga åtgärder kan vidtas på ett optimalt sätt.

När vi utför en given besiktning gör vi inte några som helst ingrepp på huset. Med besiktningsmannens sinnen kontrolleras fastighetens utrymmen och synliga ytor, vilka inkluderar fasad och tak. Detta gör vi för att lokalisera och upptäcka eventuella brister som finns i huset och dess konstruktion. Dessa fel och brister som vi upptäcker redovisas sedan i ett skriftligt besiktningsutlåtande, som även kan inkludera en riskanalys och rekommendation om fortsatt teknisk utredning om så skulle behövas. Som besiktningsman har vi ett omfattande ansvar mot dig som anlitat oss för besiktning, vilket gäller i två år efter besiktningstillfället. 

En överlåtelsebesiktning från en skicklig och oberoende besiktningsman i Skåne ger dig som köpare eller säljare i en husaffär många fördelar och ökad trygghet och det är alltid en smart investering för att kunna ta nästa steg i din fastighetsaffär på ett så bra, tryggt och medvetet sätt som möjligt. 

Besiktning av badrum

Om du nyligen renoverat eller byggt om ditt badrum så finns det många anledningar varför en badrumsbesiktning från vår erfarna besiktningsman i Skåne är en utmärkt idé. 

Med mycket fusk av byggaktörer och användning av billiga material när det kommer till badrumsrenoveringar är det idag viktigare än någonsin att vidta nödvändiga åtgärder för att garantera att du faktiskt fått det du beställt och att kraven i branschreglerna uppfyllts. 

Om inte en korrekt och noggrann besiktning görs på ditt nya badrum eller i dess byggnadsprocess kan detta leda till höga kostnader för dig i framtiden. En oberoende badrumsbesiktning har som funktion att upptäcka eventuella fel och brister som skett under byggprocessen, vilket i sin tur ger dig ökade rättigheter och bättre möjligheter för kompensation om det skulle uppstå en tvist. 

Professionella besiktningar av hus till rimliga priser

På Besiktningsföretaget har vi som mål att ge så många människor som möjligt de bästa förutsättningarna för att kunna göra en lyckad fastighetsaffär, oavsett om du står som köpare eller säljare i affären. 

Av denna anledning har vi valt att hålla våra priser lägre än majoriteten av andra besiktningsmän i branschen, samtidigt som våra besiktningar är av högsta kvalitet. Eftersom vi tror på hög transparens kan du självklart läsa mer om våra priser och hur mycket en husbesiktning kostar.

Vi utför överlåtelsebesiktning i hela Skåne och Sverige, exempelvis i städer som LundYstad, Helsingborg, Västerås, Ängelholm, Simrishamn, Malmö, Kristianstad, Uppsala, Linköping, Göteborg, Stockholm.

Kontakta vår besiktningsman av hus i Skåne idag

Husbesiktning

Vi ser fram emot att erbjuda dig en prisvärd och korrekt utförd lösning som ger dig optimala rättigheter och trygghet inom allt från besiktning av badrum till husbesiktning och överlåtelsebesiktning eller någon av våra andra besiktningar. Känn dig varmt välkommen att kontakta vår besiktningsman i Skåne redan idag!