Prisvärd Husbesiktning & Överlåtelsebesiktning i Ängelholm Från SBR Certifierad Besiktningsman

Så du har äntligen bestämt dig för att köpa huset du alltid drömt? Eller har du tankar på att sälja ditt nuvarande? Om detta stämmer in på dig finns det många anledningar till varför hjälp av en certifierad, prisvärd och 100% oberoende besiktningsman i Ängelholm är en utmärkt idé för att gå vidare med din husaffär på tryggast möjliga sätt. 

På Besiktningsföretaget strävar vi efter att erbjuda dig en så smidig, prisvärd och korrekt utförd lösning inom överlåtelsebesiktning, husbesiktning och besiktning av badrum som möjligt. 

Tack vare att vår certifierade besiktningsman har en bakgrund inom byggbranschens olika sidor, besitter en bred kunskap inom hus och konstruktion och gör allt som krävs för att du som kund hos oss ska göra en så bra fastighetsaffär som möjligt, kan du känna dig extra trygg med att välja oss som din besiktningsman av ditt hus (eller framtida hus) i Ängelholm. 

powered by Typeform

Ta steget mot en trygg & lyckad husaffär

För alla våra besiktningar, oavsett om det är en husbesiktning eller överlåtelsebesiktning, strävar vi alltid efter att uppnå samma mål – att du som väljer att anlita oss ska kunna använda vårt besiktningsutlåtande till att kunna gå vidare med din hus på bästa sätt. 

För att ha de bästa förutsättningarna till en lyckad husaffär är det nödvändigt att du är medveten om så mycket som möjligt innan affären genomförs. På så sätt kan du göra ett välinformerat och intelligent beslut som kommer gynna dig och din familj under många år framöver.

Med en korrekt utförd överlåtelsebesiktning i Ängelholm kan du undvika onödiga kostnader längre fram och du får reda på vad det faktiskt är du köper, med information om alla fel och brister som huset har. Detta är ovärderlig information innan ett husköp. 

Vi har under flera år utfört prisvärda, korrekta och professionella besiktningar av hus åt mängder av nöjda kunder i Ängelholm och andra delar av Sverige. Men ta inte vårt ord för det. Se vad våra tidigare beställare har att säga om oss och våra besiktningar här eller via knappen nedan.

Husbesiktning / överlåtelsebesiktning Ängelholm

Varför är det så att nästan alla hus idag besiktigas innan en husaffär? Det finns många anledningar till att en besiktning av hus eller överlåtelsebesiktning i Ängelholm är en bra investering för varje ny husägare. 

Vid ett husköp finns en lag som kallas undersökningsplikt som köparen måste ta hänsyn till. Denna lag existerar för att förhindra en affär där köparen inte är medveten om vad han eller hon faktiskt köper. En överlåtelsebesiktning fungerar som en viktig del i att upptäcka eventuella fel och brister så tidigt som möjligt under fastighetsaffärens gång. 

När du står som säljare i en husaffär har du enligt lag en upplysningsplikt mot köparen. Denna lag finns för att upplysa köparen om saker som är bra att veta innan ägarbytet. En  överlåtelsebesiktning hjälper dig att uppfylla detta genom ett konkret, opartiskt utlåtande på husets skick som delas med köparen. 

En besiktning av hus från en certifierad och oberoende besiktningsman i Ängelholm ger dig även ökad trygghet efter inflyttningen och en rad andra fördelar som kan vara användbara längre fram. T.ex om betydande felaktigheter och brister skulle upptäckas efter det att du flyttat in ger besiktningsutlåtandet dig bättre rättigheter då du redan vid tillfället du flyttat in haft information om husets skick. 

Något som många blir förvånade över att upptäcka är att i stort sätt alla hus har fel och brister till en viss grad. En överlåtelsebesiktning har som funktion att upptäcka dessa så tidigt som möjligt så att du kan ta ett medvetet beslut om nästa steg. 

När vi utför vår okulära besiktning gör vi aldrig några som helst ingrepp i huset. Vi gör en utförlig kontroll av husets utrymmen och synliga ytor, vilket även inkluderar både tak och fasad. Vi utför dessa moment för att hitta och upptäcka eventuella fel och brister i huset och dess konstruktion. När vi hittar betydande fel och brister redovisas dessa alltid i ett skriftligt besiktningsutlåtande som du som kund sedan har tillgång till. Besiktningsutlåtandet kan också innehålla en riskanalys och rekommendation om fortsatt teknisk utredning. Efter varje besiktning har vi som besiktningsmän ett ansvar mot dig som anlitat oss, som är gällande under två år från och med besiktningstillfället.

Badrumsbesiktningar

Har du nyligen byggt om eller fått ditt badrum renoverat? Om så är fallet finns det många anledningar till varför en badrumsbesiktning från en erfaren besiktningsman i Ängelholm kan vara en bra idé. 

Med mycket fusk som förekommer i byggbranschen och användning av billigare material för att få större vinstmarginal är det idag viktigare än någonsin tidigare att vara på sin vakt och ta reda på att du faktiskt fått vad du beställt och att kraven i branschreglerna uppfyllts.

Utan en ordentlig och korrekt våtrumsbesiktning kan detta leda till onödiga kostnader för dig längre fram. En oberoende badrumsbesiktning har som funktion att upptäcka eventuella fel och brister som skett, vilket i sin tur ger dig ökade rättigheter och bättre möjligheter för rättvis kompensation vid en eventuell tvist. 

Professionella besiktningar till förmånliga priser

Vi har som mål att alla som behöver ska ha tillgång till korrekta hus- och överlåtelsebesiktningar för att ha bästa möjliga förutsättningar till en trygg och lyckad husaffär.

Därför har vi lägre priser än de flesta andra besiktningsmän i branschen samtidigt som vår service alltid håller högsta kvalitet. Läs gärna mer om vårt husbesiktning pris och hur det står sig i förhållande till andra aktörer.

Vi erbjuder även vår hus- och överlåtelsebesiktning i resten av Skåne och Sverige, till exempel i Ystad, Helsingborg, Västerås, Lund, Simrishamn, Malmö, Kristianstad, Uppsala, Linköping, Göteborg, Stockholm och restan av landet. 

Kontakta vår besiktningsman i Ängelholm redan idag

Vi ser fram emot att höra från dig och se hur vi kan hjälpa dig mot en lyckad fastighetsaffär genom en prisvärd och opartisk husbesiktning eller överlåtelsebesiktning i Ängelholm. Varmt välkommen att kontakta oss.