Certifierad & Opartisk Besiktningman i Lund

Besiktningsman Lund

Så du är i processen att köpa huset du alltid drömt om eller sälja ditt nuvarande och behöver därför hjälp av en certifierad, pålitlig och opartisk besiktningsman i Lund för att gå vidare med affären på tryggast möjliga sätt. Om så är fallet så har du kommit helt rätt. 

Här på Besiktningsföretaget specialiserar vi oss på att erbjuda dig smidiga, prisvärda och korrekt utförda lösningar inom överlåtelsebesiktning, husbesiktning samt besiktning av badrum. 

Tack vare våra besiktningsmäns långa bakgrund inom byggbranschens olika sidor, breda kunskap och vilja att du som beställare ska göra en så bra fastighetsaffär som möjligt, kan du känna dig extra trygg med att välja oss som besiktningsman för hus i Lund. 

powered by Typeform

Vårt mål är nöjda kunder

Oavsett om du anlitar oss för en vanlig husbesiktning eller överlåtelsebesiktning i Lund, eller någon av våra andra besiktningar, är vårt mål alltid detsamma – att du som kund hos oss ska kunna använda resultatet från vår besiktning till att kunna gå vidare med din fastighetsaffär på bästa möjliga sätt. 

Vi vill att du ska vara medveten om allt som finns att veta innan du går vidare med affären för att kunna göra ett så välinformerat och intelligent beslut som möjligt. Vi förstår bättre än någon annan vikten av att vara medveten om alla fel och brister som ett hus har innan affären genomförs och vi har i första hand sett konsekvenserna och hur dyrt det kan bli att senare upptäcka dessa i en fastighet.  

Vi har under många år utfört noggranna, trygga och professionella besiktningar av hus till bra priser åt nöjda kunder i Lund och andra delar av Sverige. Men ta inte vårt ord för det. Se vad våra tidigare kunder har att säga om oss här.

Husbesiktning / överlåtelsebesiktning Lund

I princip alla hus idag besiktigas innan en fastighetsaffär genomförs. För dig som Lundabo finns det många anledningar till att en besiktning av hus eller överlåtelsebesiktning i Lund är en bra idé. 

När du ska köpa ett hus har du enligt lag något som kallas en undersökningsplikt. En överlåtelsebesiktning fungerar där som en essentiell del för att upptäcka eventuella fel och brister i ett så tidigt skede som möjligt. 

Som säljare har du likaså något som kallas för upplysningsplikt mot köparen och här hjälper  överlåtelsebesiktningen dig att uppfylla denna plikt genom att få ett konkret och opartiskt utlåtande på fastighetens skick. 

En korrekt utförd husbesiktning från en bra besiktningsman i Lund ger dig också många andra fördelar som du kan ha nytta av under många år framöver. Om allvarliga fel och brister skulle visa sig efter inflyttningstillfället ger en besiktning dig bättre rättigheter då du redan när du flyttat in varit medveten om fastighetens skick. 

Något som många inte är medvetna om är att i stort sätt alla hus har fel och brister. En överlåtelsebesiktning gör att dessa upptäcks så tidigt som möjligt så att vidare åtgärder kan tas på bästa möjliga sätt.

Under besiktningens gång gör vi inte några som helst ingrepp i huset. Vi kontrollerar fastighetens utrymmen och synliga ytor, inkl tak och fasad. Detta görs för att kunna hitta och upptäcka eventuella fel och brister i huset och dess konstruktion. Samtliga betydande fel och brister redovisas alltid i ett skriftligt besiktningsutlåtande, som också kan innehålla en riskanalys och rekommendation om fortsatt teknisk utredning om det skulle behövas. Som besiktningsman har vi ett ansvar mot dig som anlitat oss för utförd besiktning. Detta ansvar gäller i två år efter besiktninstillfället. 

En opartisk överlåtelsebesiktning från en skicklig och erfaren besiktningsman i Lund är alltid en intelligent investering för att gå vidare med din fastighetsaffär på ett tryggt och medvetet sätt, både som köpare och säljare.

Besiktning av badrum

Har du nyligen renoverat eller byggt om ditt badrum? Om så är fallet finns det många anledningar till varför en badrumsbesiktning från en erfaren besiktningsman i Lund är en bra idé. 

Med mycket fusk i byggbranschen och användning av billigare material för att få större vinstmarginal är det viktigare än någonsin att vara säker på att du fått vad du faktiskt beställt och att kraven i branschreglerna uppfyllts.

Om inte en utförlig besiktning görs kan det leda till stora kostnader för dig längre fram. En opartisk badrumsbesiktning görs för att se om det finns eventuella fel och brister som skett, vilket ger dig ökade rättigheter och bättre möjligheter för kompensation vid en eventuell tvist. 

Prisvärda & professionella besiktningar

Som vi nämnde tidigare vill vi att så många som möjligt ska ha de bästa förutsättningarna för att kunna göra en så bra fastighetsaffär som möjligt, oavsett om du är köpare eller säljare. 

Därför har vi valt att ha lägre priser än de flesta andra besiktningsmän samtidigt som vår service är av yttersta kvalitet. Läs gärna mer om våra priser för husbesiktning och hur de står sig i förhållande till andra aktörer i branschen.

Vi erbjuder samtliga av våra besiktningar i resten av Skåne och hela Sverige, exempelvis i Ystad, Helsingborg, Västerås, Ängelholm, Simrishamn, Malmö, Kristianstad, Uppsala, Linköping, Göteborg, Stockholm och restan av landet. 

Kontakta vår besiktningsman i Lund idag

Vi ser fram emot att höra från dig, oavsett om du är intresserad av besiktning av badrum, husbesiktning, överlåtelsebesiktning eller någon annan av våra tjänster. Varmt välkommen att kontakta vår besiktningsman i Lund redan idag!